Historiek

De beginjaren

Feyen werd opgericht in 1925 in Retie, door grootvader Karel Feyen. Hij specialiseerde zich in de bouw van woningen, hoeves en stallen. Het werkgebied situeerde zich daarbij rond de spreekwoordelijke 'kerktoren', binnen een straal van 15 à 20 kilometer rond Retie. Inderdaad, in die tijd ging alles nog per fiets of stootkar...

Historiek foto

Opvolging, ...

Feyen heeft altijd garant gestaan voor kwaliteit van oplevering en afwerking. En dat bracht een nooit geziene golf van mond-op-mond reclame op gang. Bij de overdracht van het bedrijf in 1945 aan zoon Alfons Feyen werd hierop verder gebouwd.

... en uitbreiding

80 percent van de activiteiten was nog steeds op de particulieren gericht, maar stilaan kwam er een uitbreiding van de specialisatie in de bouw van appartementen en bedrijfsgebouwen, alsook in openbare werken en restauratiewerken. Het personeelsbestand steeg fors mee de hoogte in.

Roland Feyen - Gedelegeerd bestuurder

Derde generatie en omschakeling

Vanaf 1977 namen beide zonen Roland en Willy Feyen de opvolging van het vakmanschap in handen. Het duo wist de kunst van het bouwen met een moderne bedrijfsvoering te combineren. De omschakeling naar 80 procent voor openbare werken zette zich door. Sinds 1995 is het familiebedrijf op het industrieterrein van Retie gehuisvest.